Lamaisme

 
Lamaisme er en form for tibetansk buddhisme som følges av mange mennesker i Tibet, Bhutan og Nepal.
 
Lamaisme er også godt spredt i andre deler av verden, som i USA og Europa. Lamaisme bygger på læren om reinkarnasjon, hvor menneskets sjel gjenoppstår i et nytt kropp etter døden. Lamaene i Tibet er de høyeste munke i lamaismen og anses å være inkarnasjoner av tidligere lamaer. Den mest kjente lamaen er Dalai Lama, som er den spirituelle lederen for tibetanske buddhister og også en velkjent fredsaktivist. Lamaisme legger stor vekt på meditasjon og yoga som verktøy for å nå en tilstand av opplysning og frihet fra lidelse.
 
Dalai Lama er den fjerde inkarnasjonen av Avataren Avalokiteshvara og har vært den overordnede for tibetansk buddhisme siden 1950. Dalai Lama ble født i Tibet i 1935 og flyktet til India etter den kinesiske invasjonen av Tibet i 1959. Siden den tid har han vært en sterk stemme for tibetansk selvbestemmelse og har mottatt mange priser, inkludert Nobels fredspris, for sin fredsarbeid. Han er også kjent for sine bøker om buddhisme og sin lære om kjærlighet, tilgivelse, fred og medfølelse.
 
 
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *